Annons


8 bästa tipsen till nya kattägare

8 saker att tänka på om du funderar på att skaffa katt.


skaffa-katt

1. Lär känna din katt väl, då märker du snabbt om något är fel.
2. Ställ vattnet på annan plats än maten. Katter vill inte dricka sitt vatten nära maten.
3. Lek mycket med katten. Det är ett naturligt behov för katter med jakt eller jaktliknande lek. Låt den jaga, fånga, bolla, brottas med leksaker. Byt leksaker ibland, katter tröttnar och vill ha nya utmaningar.
4. Lär dig kattens kroppsspråk, katter kommunicerar främst med sin svans. Den visar att katten leker, hälsar, är rädd, är irriterad…

Lär dig kattens kroppsspråk här >>

5. Katter kommunicerar med dofter, både till andra och sig själv. Den har doftkörtlar i bland annat ansiktet, den stryker sig och lämnar dofter. En viktig doftsignal är en ansiktsferomon som sprider trygghet. Ta därför gärna med kattens sovbädd (som luktar tryggt) på resa.
6. Katter behöver vässa klorna. Dels får de klorna i bra användbart skick, dels lämnar de doftmärken.
7. Katter vill gärna ha en utkiksplats att ligga på. De har lätt att komma upp dit då det tar hjälp av klorna och bakbenen. De har svårare att ta sig ner och behöver avsatser att använda på nervägen.
8. Katter tycker om trånga utrymmen, de sover gärna i en sovbädd med tak som enbart är lite större än de själva. Men det finns också en risk att de går in i en garderob och blir instängda.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Källa: Ylva Stockelberg, kattexpert som skrivit boken ”Vad säger katten”
Foto: Shutterstock


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…