Annons
Annons


Skämtet blev verklighet – shoppingturen på Ullared fick igång värkarna

Inför turen till Ullared skämtade Jenny Berndtsson, 37 om att besöket antagligen skulle skynda på förlossningsarbetet. För det har det gjort fyra gånger tidigare. Och dagen efter kom dottern Signe. "Jag tror det hänger ihop med att man går så långt och puttar vagnen. Man promenerar ju i flera timmar", säger Jenny.


Jenny och Signe Foto: Privat

Jenny och Signe
Foto: Privat

Det finns en mängd olika tips för hur man kan sätta igång en förlossning. Det handlar om allt från mystiska dryckesblandningar till att äta ananas och ha sex (den så kallade färdknäppen). Jenny Berndtsson i Bredaryd verkar ha kommit på en egen variant där besöken på Gekås i Ullared har gett en sorts trigger-effekt, vilket P 4 Halland var först att rapportera om.

Annons

Jenny berättar att familjen skulle åka till varuhuset en timmes bilfärd bort i torsdags. Vid fyra tidigare tillfällen har Jenny fått igång värkarna i samband med besök på varuhuset. Nu skämtade om att det kunde bli så igen.

Gilla Allas.se på Facebook

– Men barnet var planerat till 15 mars så jag trodde väl egentligen inte på det, säger Jenny.

Men familjen bedömde dock att det var säkrast att pappa Kenny hängde med.

– Jag vågade ju inte riktigt chansa, säger Jenny Berndtsson.

Premiär till påsk

Under besöket började Jenny dock känna att skämtet nog inte var så långt från sanningen ändå. När familjen kommit hem på kvällen började förvärkarna. Dagen efter föddes dottern Signe, Jennys åttonde barn.

Även om Ullaredsmetoden har fungerat på Jenny så vet hon inte riktigt vad det är som gör tricket. Det kan möjligen vara shopping-promenaden i sig.

– Vi var ju där i fyra-fem timmar.

För Jennys del är det inte uteslutet med fler barn. Och det lär bli fler besök på Ullared.

– Det blir till påsk. Då blir det premiär för Signe.

Enligt Vårdguiden går det inte att påskynda en förlossning på egen hand. ”… varken gå i trappor, ha sex eller annat har vetenskapliga belägg för att sätta igång förlossningen”, skriver de på hemsidan.

Huskuren ”promenera i varuhus med kundvagn” nämns dock inte.

Text: Henrik Högström

 

LÄS OCKSÅ


(56)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…