Annons
Annons


Skåningar tog sista chansen till Dansbandsduellens semifinal!


Ajax och Bepers – juryns sista semifinalister i Dansbandsduellen.

Nu är det klart vilka sex band som juryn skickar vidare till semifinal i Dansbandsduellen. Skånebanden Ajax och Bepers knep de två sista platserna. Grattis!

Både Ajax och Bepers tillhör veteranerna när det gäller dansbandsmusiken i Skåne. Bepers har varit med i diskussionerna varje månad och deras bidrag har växt med varje lyssning. Nu kunde jury (sångerskan Sandra Marielle Hansson, Daniel Bengtzzon från Dansbandskanalen och Mikael Frohm från Allas) inte längre värja sig mot deras härliga steelgitarr och sköna körer.

Elvis-hit
–  Jag gillar framförallt deras sätt att ta sig an ”Det är dig jag tänker på” – en gammal Elvis-hit, ”She’s not you” – som funkar bra i Bepers tappning, säger Mikael Frohm.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Bra dansmusik
Juryn var också överens om att Bepers har ett bra sväng när de lirar, det visar de inte minst i andra låtvalet ”Inom mig”.

– De är väldigt täta och vet vad de sysslar med. Det här är verkligen bra dansmusik, tycker Daniel Bengtzzon.

Den enda tangon
Ajax, det andra skånebandet, var ett av de sista bidragen som kom in till dansbandsduellen. Det är ju också ett band som har varit med på dansbanorna under många år. Därför var det lite extra roligt att de satsade på en låt som Petra Nielsens Melodifestivalbidrag från 2004, ”Tango Tango” – ett eldigt och schvungfullt nummer.

– Det är faktiskt tävlingens enda tango, konstatrerar Sandra Marielle Hansson. Och Ajax gör den bra och med en väldig fart. Ja, det är en riktigt härlig låt som också håller på dansgolvet, menar Sandra Marielle Hansson.

Cover-favorit
Ajax andra låt är ”Stand By Your Man”. En Tammy Wynette-klassiker som många gärna gör covers på.

– Men det är få som lyckas. Det är en oerhört bra låt som lät kan bli till ett pekoral om man inte vet vad man gör. Men det vet Ajax. Det märks att sångerskan Nina Hansson gillar att sjunga låten. Hon fegar inte i de svåra partierna och ger därmed låten den äkthet den måste ha, säger Mikael Frohm.

Juryns favoriter klara
Därmed är alltså juryns sex favoriter klara; Janders, Konditorns, Callisto och Extas sedan tidigare och nu sällar sig alltså Ajax och Bepers till den samlingen. Grattis än en gång!

I kväll kl 18.00 kan ni i www.dansbandskanalen.se lyssna på hur juryn resonerade under överläggningarna.

Lyssnarfavoriterna avslöjas
På lördag avslöjar vi vilka tre band som går vidare till semifinalen med hjälp av er som röstat här på vår hemsida. Över 1000 röster kom in och det var spännande in på målsnöret.

Vinnarna
Här kan ni lyssna på vinnarna och samtidigt lyssna på övriga band i tävlingen. Tävlingen är nu stängd för fler inskick, men lever alltså vidare både här och i Dansbandskanalen.

Själva finalen i Dansbandsduellen avgörs på Malmöfestivalen den 23 augusti. I potten finns då både spelning på festivalen, rotation på Guldkanalen och reportage i Allas.

LÄS OCKSÅ


(61)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…