Annons


Fint sätt att plantera i krukor

Gör ljuvliga arrangemang med vackra sommarblommor i annorlunda krukor!


sommarblommor

Ljuvliga sommarblommor i annorlunda krukor.

Sommarblommor

Trädgårdsverbena, hängpelargon, petunia, tvillingsporre och jordreva blir extra vackra i en rostig skottkärra.

Frida Ramstedt på Trendenser.se vill tillsammans med Blomsterfrämjandet inspirera och visa hur snyggt du kan skapa med svenskodlade sommarblommor. Brooklyn Flowers kallar Frida sina arrangemang som verkligen drar till sig blickarna.

Så planterar du fint

Frida har varit ute hos en odlare och plockat de växter hon tycker om. Hon har inspirerats av supertrendiga stadsdelen Brooklyn i New York och arrangemangen presenteras i Spinneriet, ett bomullsspinneri i Lindome från 1830 som är omgjort till hyreslokaler.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Frida har skapat lite yvigare arrangemang i annorlunda krukor. Hennes förhoppning är att dessa bara ska bli större och mer bukettliknande ju mer de växer till sig. Hon har valt att plantera blommorna i stora tvättkärl och slitna trälådor.

Arrangemangen både matchar och bryter mot tegelfasaden. Fridas egna favoriter blev en kopparkittel med sommarblommor i blå nyanser och en rostig skottkärra med olika sommarblommor i roströda toner tillsammans med svart surfinia.

Tips för lättskötta planteringar:

För att få blomrika lättskötta planteringar ska du plantera i stora krukor som har plats för mycket jord. Plantera gärna flera växter tillsammans så att de växer ihop som en sommaräng. Använd ekologisk, luftig och torvrik jord och blanda i pelleterad hönsgödsel.

Välj gärna lobelia, verbena, tobak och hängpetunia eftersom våra hotade bin och insekter gärna söker sig till dem, dessutom drar dessa växter till sig fjärilar vilket är vackert på sommaren.

Läs också: 10 supersnygga budgetkrukor som piggar upp


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…