Annons
Annons


Skavlan startar säsongen med ”Svinet” och Laleh


I säsongsstarten hos Fredrik Skavlan får vi bland andra träffa sångerskan Laleh.

I säsongsstarten hos Fredrik Skavlan får vi bland andra träffa sångerskan Laleh.

Fredrik Skavlan öppnar höstsäsongen på fredag med bland annat Norges tillträdande statsminister Erna Solberg, filmproducenten Peter ”Svinet” Aalbaek Jensen och den svenska popstjärnan Laleh.

I måndags blev det valseger för Erna Solberg och Höyre och på fredag sitter Norges blivande statsminister i studion tillsammans med:

Annons

Laleh är en av Sveriges stora popsuccéer och fick sitt stora genombrott i Skandinavien 2012, med albumet ”Sjung”. I oktober kommer hennes femte album och den här veckan öppnar hon musiksäsongen i Skavlan.

Fruktad ledarstil
Den danske filmproducenten Peter Aalbaek Jensen kallar sig själv för Ålen och Svinet. Han är känd för sitt samarbete med regissören Lars von Trier och för sin kontroversiella ledarstil i filmsällskapet Zentropa. Aalbaek menar bland annat att anställda bör känna fruktan och finna sig i att bli uppsagda via SMS.

Skådespelaren Mats Melin är känd i Sverige från teatergruppen Glada Hudik och för sin roll som ”ICA-Jerry” i ICA:s reklamfilmer. Just nu spelar han tillsammans med en av Sveriges mest folkkära skådespelare, Claes Malmberg, i filmen ”Hur många kramar finns det i världen”. En dramakomedi om hur det kan kännas att vara annorlunda.

Nu också i Danmark
Det här blir första säsongen av Skavlan som visas i både Norge, Sverige och Danmark. Från och med den här veckan ska Skavlan visas på DR2 i Danmark under lördagskvällar, dagen efter ordinarie sändning på NRK1 och SVT1.

– Vi har alltid märkt ett stort intresse från Danmark och både vi och Danmarks Radio har fått många tittarönskemål därifrån. Så jag är väldigt nöjd med att Danmarks Radio nu velat köpa två säsonger, berättar Fredrik Skavlan.

Skavlan: Fredag 13 september, kl 21:00. SVT1


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…