Annons
Annons


Skavlan växlar upp med Bildt och Dogge Doggelito


Carl Bildt avgår efter åtta år på posten som Sveriges utrikesminister. Han har sett kollegorna komma och gå men Bildt har bestått. Nu kommer han till Skavlan för en avskedsintervju.

Annons

Morten Storm är en dansk ”värsting” som började i MC-gänget Bandidos, konverterade till islam, radikaliserades och närmade sig Al Qaidas innersta krets. Han slutade som dubbelagent och arbetade som infiltratör åt CIA. Morten Storm är verklighetens motsvarighet till Brody i hyllade tv-serien Homeland.

Livstragedier
Rapartisten Dogge Doggelito firar i år 20-årsjubileum som artist. 1994 kom Latin Kings, Dogges grupp, med Välkommen till förorten och det albumet lanserade hip hop i Norden. Tidigare i år valdes Dogge och Latin Kings in i historiens första Swedish Music Hall of Fame tillsammans med bland andra Abba och Roxette. Dogges liv har varit en berg-och dalbana där succéer blandats med livstragedier och i dag lever han i sin uppväxtförort Alby, som ensamstående pappa till fyra barn.

Flykting som springer för livet
För fem år sedan kom hon som flykting från Eritrea. Hon hamnade i Älvsbyn i Västerbotten och hennes talang för löpning uppmärksammades. För knappt ett år sedan fick hon svenskt medborgarskap och i somras vann hon guld på 5000 meter vid EM i friidrott. Hennes namn är Meraf Bahta och på fredag pratar hon i Skavlan om hur löpningen blev hennes räddning.

Sofia Karlsson började en gång som folkmusiker och Dan Andersson-tolkare. Hon är flerfaldigt Grammisbelönad i både Sverige och Danmark. På kommande albumet Regnet faller utan oss skriver hon egna sånger och i Skavlan framför hon ”Dalarna från ovan”.

Pia Tjelta har på bara några få år blivit en folkkär skådespelerska i Norge. Bland annat är hon känd från thrillern ”Varg Veum – Fallna änglar”. Nu har hon fått fantastisk kritik för sin roll i Ibsens ”Lille Eyolf”, som spelas för utsålda hus på Nationalteatern i Oslo.

Skavlan:  Fredag 3 oktober, kl 22.00 i SVT1

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…