Annons
Annons


Skidåkning och vinteraktiviteter i Österrike

Dags för en skidresa? Här tipsar vi om några favoriter i Österrike!


Schladming-Dachstein

Lech Zürs am Arlberg sjunger även långsamhetens lov
Makalös natur, en vintersportort som få kan konkurrera med när det gäller infrastruktur, ett hjärtligt mottagande, excellenta restauranger och en inspirerande kombination av traditionellt och modernt. Det är vad som gjort Lech Zürs am Arlberg känt över hela världen.
De som älskar hastigheten på ett par skidor i snön har givetvis hittat rätt. Men det finns också många som besöker Arlberg för motsatsen – långsamheten. Vare sig det handlar om en skön promenad på snöskor genom snön, eller om en tur på längdskidorna med en fantastisk panoramautsikt. Vandringslederna är sammanlagt över 40 kilometer långa och leder både till soliga uteserveringar och mysiga stugor.
För den som vill njuta lite extra kanske det ändå är skönast att glida fram i en släde, dragen av hästar? Eller så följer man med på en guidad skymningsvandring och ser hur rådjur och hjortar utfodras under den kalla vintern.

Annons

Schladming-Dachstein i Ski amadé räknar med innovation
Regionens innovationsstyrka är tydligt i det digitala utbudet. Tre utmärkta exempel: rumsbokning på nätet med garanti för bästa pris, en app som innehåller 240 förslag på vandrings- och skidturer (både för sommar och vinter) samt ett av Österrikes största fritt tillgängliga Wifi-nätverk.
Med ett skidpass får du tillgång till 760 km pist – det är unikt för Ski amadé. 270 moderna liftar och 356 perfekt preparerade pister i ett hisnande vackert bergspanorama väntar på skid- och snowboardåkare. Dessutom: En höjdpunkt under den kommande vintersäsongen är Ski amadé Vin- och skidnjutarvecka från 12 – 19 mars 2016.
I Schladming-Dachstein-appen finns 240 förslag på vandrings-, längdskid-, eller snöskoturer. Dessa är också tillgängliga då telefonen inte är uppkopplad mot nätet, vilket är praktiskt i svårtillgängliga bergsområden.

Hastighetskickar på två skidor i Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau
Höga hastigheter och äventyr i djup snö finns att få i Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Med totalt 109 kilometer pist finns något både för nybörjare och mer avancerade åkare.
För de som älskar höga hastigheter erbjuds sedan en kort tid tillbaka möjligheten att mäta dagsbästatiden i den nya höghastighetssträckan på Wiedersbergerhorn. Pisten är noga utvald så att även de åkare som inte har jättestor tränings- och tävlingserfarenhet kan tävla med sig själva och andra och registrera ett personligt rekord. I fokus står dock hastighetens tjusning. För att vänner och bekanta också ska kunna ta del av det personliga rekordet fotograferas åkaren under den snabba färden (och vars topphastighet också anges på bilden) utan kostnad. Äkta hastighets-fanatiker förbereder sig med fördel på Race’n’Boarder Arena i Wildschönau där de garanterat kommer i toppform.

RedBull Crashed Ice – Riders Cup 18-19 december 2015 i Wagrain-Kleinarl
I år firar tävlingskonceptet Riders Cup sin andra födelsedag inom ramen för Red Bull Crashed Ice – Ice Cross Downhill WorldChampionShip. Med denna uppladdningstävling kan idrottare inte bara samla världscuppoäng i fyra, utan i totalt åtta tävlingar. Tanken med det nya formatet är att öppna dörren till denna sport för ett större antal utövare från hela världen.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…