Annons
Annons


Skolflickans öde förlänger Skavlan med 10 minuter!

Den pakistanska skolflickan som blev skjuten av talibanerna, Malala Yousafzai, norska prinsessan Märtha Louise, hjärtekrossaren John Mayer och människorättskämpen Bianca Jagger. Detta är en del av det du får se i fredagens Skavlan.


Malala Yousafzai (16) har kämpat för flickors rätt till skolgång sedan hon var elva. För ett år sedan blev hon skjuten i ansiktet av talibanerna, men överlevde mirakulöst. Nu kommer hennes bok ”Jag är Malala”. På fredag är hon i Skavlan med sin far Ziauddin, som även han varit en förespråkare för rätten till utbildning.

Annons

Bianca Jagger är för de flesta mest känd som stilikon och för äktenskapet med Mick Jagger, men i mer än trettio år har hon engagerat sig för mänskliga rättigheter. I Skavlan berättar hon om sitt brinnande engagemang, hur hon träffade Mick och sina tankar kring att vara mormor.

Gilla Allas.se på Facebook

Den norska prinsessan Märtha Louise flyttade till London för ett år sedan. Nu har hon och affärspartnern Elisabeth Nordeng tecknat ett avtal med ett av världens största alternativa förlag Hay House, och ska göra sin änglakommunikation internationell.

Hjärtekrossaren och bad boy John Mayer blev känd för den skandinaviska publiken genom låtar som ”Your Body is a Wonderland” och ” Who Says”. Nu är han aktuell med en ny platta och singeln ”Dear Marie”. På fredag spelar han i Skavlan.

Den norske komikern och författaren Knut Nærum är aktuell med Jo Nesbø-parodin ”Busemannen”. I Skavlan berättar han om det höga antalet seriemördare i norden, och varför det alltid regnar i skandinaviska kriminalare.

För att ge mer utrymme till intervjun med Malala är programmet tio minuter längre än normalt, .

Skavlan: Fredag 25 oktober, kl 21.00. SVT1

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…