Annons
Annons


Skomakarlåda med bacon

Härlig husmanskost! Toppa moset med kött, svamp och bacon samt en smakrik sky.


Mums med knaperstekt bacon på toppen.

Skånsk skomakarlåda med svamp

4 port
Tid: 30 min

140 g bacon
20 cm strimlad purjolök
250 g skivade färska champinjoner
600 g fläsknoisetter eller utskuren kotlettrad
2 msk smör
2 krm peppar
1 tsk salt
2 dl vatten
1 1/2 msk balsamvinäger
3 msk kalvfond
3/4 msk potatismjöl

Annons

1. Strimla baconet och fräs det med purjolök och svamp i en stekpanna. Håll baconfräset varmt.
2. Skär köttet i 1/2 cm tjocka skivor. Stek dem i smör 2–3 min per sida. Salta och peppra. Lyft ur köttskivorna och vispa ur pannan med 1 dl vatten, vinäger och fond till en sky. Koka upp och blanda 1 dl vatten med potatismjölet och rör ner det i skyn. Låt det få ett uppkok.
3. Lägg ner köttet i skysåsen, lägg svampströsslet ovanpå och värm. Servera med potatismos och stekta morötter.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar


(36)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…