ANNONSSAMARBETE MED VICHY

Experten tipsar: Effektiv hudvårdsrutin för mogen hud – i bara 3 steg

Vichy hudvård anti age rutin
Med åldern minskar hudens kollagenproduktion och ålderstecken blir alltmer synliga. Här är expertens bästa tips för mogen hud – och en guide till de produkter och ingredienser du egentligen behöver i din hudvårdsrutin.
Advertisement

Hudvårdsdjungeln kan kännas komplicerad för dig som är ute efter anti age-produkter. Somliga påstår att en 10-stegsrutin med olika syror och oljor är bäst för att motverka ålderstecken, andra anser att en simpel rutin med naturliga ingredienser räcker gott och väl för att undvika rynkor.

Så hur går man till väga? Apoteksteknikern Estella hjälper oss att hitta rätt i hudvårdsdjungeln – med både rutin och ingredienser.

Vichy expert hudvård

Estella, apotekstekniker.

En effektiv anti age-rutin – i bara 3 steg

Din hudvårdsrutin behöver inte vara så komplicerad. För dig som vill motverka rynkor, fina linjer och pigmentförändringar och samtidigt förbättra hudens textur finns det en tydlig hudvårdrutin med produkter och ingredienser som gör just detta.

– Egenskaperna i de olika ingredienserna som finns i dina hudvårdsprodukter avgör om din hudvårdsrutin är tillräcklig för att förebygga tecken på hudens åldrande, förklarar Estella som menar att få produkter därför kan räcka.

– För en effektiv anti age-rutin ska du leta efter produkter med ämnen som återfuktar, exfolierar, förbättrar hudstrukturen och stärker hudbarriären. Ingredienser som hyaluronsyra, glykolsyra och niacinamid har flera egenskaper för just detta.

Steg 1 – Serum

Låt ett bra serum utgöra grunden i din hudvårdsrutin. Vichys Liftactiv Specialist B3 Serum är skapad för den med en ojämn och livlös hud, med ålderstecken som mörka fläckar och rynkor.

– Ett serum används för att förstärka de kommande hudvårdsprodukterna i din rutin. En ingrediens i Vichy’s B3 serum är glykolsyrekomplex, som har en exfolierande effekt på huden. Den innehåller även Niacinamid som motverkar pigmentfläckar i huden, förklarar Estella.

Genom att bara applicera tre-fyra droppar B3-serum varje morgon och kväll minskas förekomsten av mörka fläckar och rynkor, samtidigt som hudens textur blir mer jämn och du får ett fint glow.

  • Redaktörens tankar! Serumet känns fjäderlätt på huden! Formulan är inte kladdig, utan jag jobbar lätt in produkten i huden och upplever att den jämnar ut hudtonen och framför allt; ger ett hälsosamt glow.

Klicka hem serumet här!

Steg 2 – Återfuktande kräm

En hudvårdsprodukt som tyvärr har hamnat lite i skymundan på senaste är den klassiska fuktkrämen. Men fuktkrämen ska inte väljas bort över andra, nyare, hudvårdsprodukter.

– Med åldern minskar hudens egen cellförnyelse och huden blir torrare både av hormonella faktorer och yttre påfrestningar. När du använder en kräm som återfuktar får du både mindre framträdande linjer och en hälsosam lyster – därför är hudkrämen så viktig, förklarar Estella.

Liftactiv Collagen Specialist från Vichy är en anti age-dagkräm som förbättrar hudens spänst och aktivt reducerar rynkor. Dagkrämen är utvecklad för kvinnor med ålderstecken orsakade av kollagenförlust.

vichy fuktkräm anti age

Krämens nya formula innehåller 3x fler Pro-COLLAGEN-peptider*, Cg-vitamin och niacinamid – ingredienser som alla jobbar aktivt för att reducera ålderstecken. *Jämfört med föregående formula.

  • Redaktörens tankar! Dagkrämen är dryg men inte fet och passar bra för mig med normaltorr hud. Doften är vad som är mest överraskande, då den är frisk och uppiggande. Krämen jobbas lätt in i huden och lämnar den silkeslen, samtidigt som den gör sig fin under sminket.

Klicka hem dagkrämen här!

Steg 3 – Solkräm

Man har hört det förut, men det tåls att höras igen: solen åldrar huden.

– Att använda solskyddsfaktor är en bra start för en anti age-rutin. Det är en hudvårdsprodukt som gör större nytta än vad man kan föreställa sig, förklarar Estella.

En solkräm som har ett högt och avancerat skydd och samtidigt är utvecklad för att vara skonsam mot huden är Vichys UV-AGE Daily SPF50+.

– Solskyddsfaktorn innehåller högt UV-skydd som förebygger uppkomsten av pigmentfläckar och fina linjer. Vichys solskydd har flera fördelar – bland annat innehåller den vulkaniskt vatten och probiotiska fraktioner som stärker hudbarriären.

  • Redaktörens tankar! Den här solkrämen har en otrolig formula! Den är ultralätt och absorberas av huden direkt. Det jag gillar mest med produkten är att den inte blir klibbig på huden och att den har en mild doft, som inte påminner om den typiska semestersolkrämen.

Klicka hem solkrämen här!

Köp Vichys Liftactiv Specialist-serie här!