ANNONSSAMARBETE MED L'ORÉAL PARIS

Fastare och fylligare hud – det här bör du veta om Retinol

Copyright (c) 2021 Ground Picture/Shutterstock. No use without permission.

Vad är egentligen Retinol och hur kan ingrediensen stärka din hud? Få svaren och kolla in fem produkter som är optimala för en mogen hud.
Advertisement

Vi är mitt i vintern – årstiden som är mest påfrestande för vår hud. Känslan av torr och stramande hud är något vi alla vill slippa. När huden åldras förlorar den sin spänst och glans och det är desto viktigare att ge huden fukt och rätt produkter. Kanske har du hört talas om hudvårdsingrediensen retinol vid det här laget, eller så är du en nybörjare kring hudvård och vill lära dig allt du kan om hudvård och ingredienser.

Dermatologen Asal Leijonhufvud vet allt om retinol och varför du ska välja ett serum med ingrediensen. Nedan delar hon med sig av sina tips.

Vad är ett serum?

– Ett serum är en produkt som innehåller en hög koncentration av aktiva ingredienser som kan jobba på olika hudtillstånd. Du använder ett serum efter rengöring och innan din dag eller nattkräm.

Vad är egentligen Retinol?

– Retinol är en form av A-vitamin som exfolierar huden och reducerar fina linjer.

Varför ska man använda Retinol serum?

– Retinol jobbar på fina linjer och ojämnheter i huden.

Kan man använda Retinol serum med ett annat serum?

– Att kombinera Retinol serum med Hyaluronsyra ger dig en extra fuktboost så det går absolut.

Hur ofta kan man använda Retinol serum?

– Eftersom Retinol är en stark ingrediens, skulle jag rekommendera att du börjar en gång i veckan och sedan ökar.

När ska man använda Retinol serum?

– Gärna till kvällen då man kan bli extra ljuskänslig och glöm inte att alltid använda solskydd på dagen.

5 produkter din hud kommer gilla

L'Oréals hudvårdserie Revitalivt Laser innehåller fem produkter som hjälper till att synligt reducera tecken på åldrande.

L'Oréal Paris Revitalift Laser Pure Retinol Night Serum

Hudens textur förfinas, ser yngre ut och upplevs mer strålande och efter ett par månaders användning är djupa rynkor synligt reducerade. Passar dig som vill minska pannrynkor, rynkor vid ögonen och övre läpprynkor. Introducera produkten gradvis då det är en kraftfull ingrediens.

Shoppa Retinol serum, 249 kronor.

L'Oréal Paris Revitalift Laser Day Cream SPF25

En dagkräm för dig som är 40+ och vill ha en effektiv produkt som jobbar mot ålderstecken som rynkor och mörka fläckar. Produkten ger en fastare hud och är berikad med hyaluronsyra som ger extra fukt. När man använder produkter med aktiva ingredienser som pro-retinol är det extra viktigt att använda SPF i sin dagliga hudvård.

Shoppa Laser SPF, 275 kronor.

L'Oréal Paris Revitalfit Laser Day Cream

En trippelverkande dagkräm berikad med tre toppingredienser. Pro-retinol hjälper till att minska synliga tecken på rynkor, hyaluronsyra fyller ut huden med fukt och vitamin Cg korrigerar ojämnheter i hudtonen och ger huden lyster. Du kommer omedelbart känna att huden känns mer återfuktad och lenare. Efter en vecka har fina linjer synbart minskat. Efter en månads användning kommer huden kännas fastare och fått mer lyster.

Shoppa Laser Dagcréme, 275 kronor.

L'Oréal Paris Revitalift Laser Night Cream

Den trippelverkande nattkrämen är precis som dagkrämen fylld med tre toppingredienser. Pro-Retinol som minskar synliga tecken på rynkor, hyaluronsyra som återfuktar huden och vitamin Cg som boostar din hud vilket ger lyster och korrigerar mörka fläckar samt ojämnheter i huden. Efter en månads användning av produkten kommer du uppleva att hudtexturen är slätare. Bara efter en veckas användning kan du se att fina linjer synligt reducerats.

Shoppa Laser nattcréme, 275 kronor.

L'Oréal Paris Revitalift Laser Eye Cream

Glöm inte att använda en ögoncréme. Denna innehåller Pro-Xylane, hualuronsyra och LHA. Produkten innehåller också koffein som verkar uppiggande och uppstramande för huden. Kombinationen med metallappliaktorn och koffeinet gör att blodcirkulationen sätter i gång och synliga trötthetstecken minskar snabbare.

Shoppa Laser ögoncréme, 275 kronor.

Så föryngrar du huden med tio år
1:03

Efter reklamen: Så föryngrar du huden med tio år

(1:03)

Slå på ljud