Annons
Annons


Skördepaj med svamp


paj med svamp

Härligt augustigott med squash, paprika och nyplockad svamp!

4 port
Tid: ca 50 min + 40 min i ugn

1 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
125 g kallt smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
1 liten squash i skivor + salt
1 rödlök i klyftor
3 små delade morötter
1 gul paprika i små bitar
100 g svamp i bitar (kantareller, champinjoner etc) + till ev garnering
1 liten knippa hackad dill
1-2 msk valfri olja
salt, peppar

Annons

Äggstanning:
3 ägg
2 dl gräddmjölk, 50/50
salt, peppar

Gilla Allas.se på Facebook

1. Lägg skivad squash på en bakpappersklädd plåt. Strö över ett tunt lager salt och låt stå i ca 10 min.
2. Blanda snabbt ihop degen i en matberedare. Kavla ut den med lätt hand och lägg i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diam. Nagga och låt stå i kyl i minst 30 min.
3. Torka bort överflödig vätska från squashskivorna. Lägg lök, morötter, paprika, svamp och dill på plåten. Ringla över olja, rör om, salta och peppra. Ugnsbaka i 200°, 10-15 min. Låt svalna något.
4. Lägg fyllningen i pajskalet. Vispa ihop äggstanningen och häll den över grönsakerna. Grädda pajen i 200°, ca 40 min tills äggstanningen stannat och fått fin färg. Garnera ev med svamp och dill.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

Fler läckra recept på pajer hittar du om du klickar HÄR.


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…