Annons
Annons


Skrik ut din ångest på fredag!


ÅNGESTLOPPET 21 mars – världens kortaste stadslopp (209 meter)!

1 av 4 svenskar drabbas någon gång under livet av psykisk sjukdom. Trots detta är psykisk ohälsa ett mycket tabubelagt område, och psykiskt sjuka upplever dagligen diskriminering. För att bryta ner fördomar om psykisk ohälsa, samt visa att fysisk aktivitet kan vara bra medicin, arrangeras för sjätte året Ångestloppet – världens kortaste stadslopp.

Annons

Tid: Fredagen den 21 mars, kl. 14.00, Uppvärmning från kl 13.00 med bandet Awaj collective.

Start: Götgatan, start vid hörnet St:Paulsgatan, Stockholm

Ångestloppet arrangeras av den medlemsburna organisationen Fountain House. Gunilla Byström på Fountain House berättar att loppet är ett sätt att uppmärksamma omgivningen på att psykisk ohälsa finns överallt, men att lösningen inte är att tiga ihjäl de sjuka.

Ingen förhandsanmälan krävs för att delta. Alla deltagarna kan anmäla sig på plats och erhålla startnummer. Men, det går även att föranmäla sig på https://www.facebook.com/events/1529773757247916/

Ångestloppet är ett sätt att uppmärksamma omgivningen på att psykisk ohälsa finns överallt, men att lösningen inte är att tiga ihjäl de sjuka, säger Gunilla Byström, ansvarig på Fountain House. Dessutom är fysisk aktivitet och att finnas i sociala sammanhang, som ett dagligt arbete, viktiga faktorer för alla människors självkänsla.

Hundratals människor springer tillsammans uppför en 209 meter lång backe på Södermalm i Stockholm, fortsätter Gunilla Byström. För att få oron, sorgen, stressen och smärtan ut ur kroppen uppmanar vi deltagarna att skrika loss under loppet.

Fountain House kommer att öppna portarna till sitt klubbhus på Götgatan 38 redan kl 12.00 med musikuppträdanden och försäljning av kaffe, korv med bröd m m. Ett antal finfina Ångestloppsprodukter kommer att säljas i samarbete med handlarna på Götgatsbacken.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…