Annons


Baka massor av mums – klart på en halvtimme

Blanda, rulla, grädda! När du snabbt vill ha något extra gott att knapra på är de här skurna chokladkakorna perfekta. Lättbakade och supergoda småkakor.


En sats räcker till 40 kakor.

Skurna chokladkakor

40 st
Tid: 30 min

4 dl vetemjöl
200 g smör
1/2 dl socker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1 krm hjorthornssalt

Pensling och garnering:
2 äggvitor
mandelspån
pärlsocker

Annons

1. Blanda snabbt samman degen i matberedare eller för hand.

2. Rulla två längder och lägg på bakpappersklädd plåt, tryck till dem lite. Pensla med lätt uppvispad äggvita och strö över flagad mandel och pärlsocker.

3. Grädda i 175°, 15–18 min. Skär längderna i bitar medan de ännu är varma.

4. Låt svalna och förvara i tättslutande burk eller frys in.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Här hittar du massor av andra recept på läckra småkakor


(13)
(0)



Vinn 10 000 kronor till DIN drömresa – tävla här!



Annons


Annons

Laddar nästa sida…