Annons
Annons


Småkakorna du vill äta om och om igen

Det här är småkakor de luxe! Fyllningen med både mandel och hasselnötter ger en ljuvlig smak och härlig konsistens. Makalöst gott!


Perfekt att baka och ha på lut i frysen när du blir sugen.

Perfekt att baka och ha på lut i frysen när du blir sugen.

Skurna mandel- och nötkakor

40–45 st
Tid: ca 1 tim

Mördeg:
150 g kallt smör
1/2 dl socker
1 ägg
4 dl vetemjöl

Mandelfyllning:
200 g mandelmassa
1 äggvita
ev grön hushållsfärg

Nötfyllning:
100 g hackade hasselnötter
75 g smör
1/2 dl ljus sirap
1 msk vispgrädde
2 msk socker
1 msk vetemjöl

Annons

1. Blanda snabbt samman ingredienserna till mördegen i en matberedare, bara tills den precis går ihop eller förhand. Rulla en längd och vila den i kyl, inrullad i plastfolie i ca 30 min.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Blanda mandelmassan med äggvitan, färga ev med grön hushållsfärg.

3. Blanda alla ingredienserna till nötfyllningen i en kastrull, sjud under omrörning. Låt svalna något.

4. Dela degen till 4 längder, 8×32 cm. Fördela mandelmassan i mitten på längderna och lägg nötfyllningen ovanpå. Vik in degen längs båda sidor mot fyllningen. Grädda i 200°, i 8–10 min. Skär upp längderna när de svalnat något.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman


(33)
(3)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…