Annons
Annons


Släck för klimatet!

På lördag, 28 mars klockan 20:30 – 21:30, är det dags för Earth Hour – världens största klimatmanifestation som mobiliserar hundratals miljoner människor världen över.


I år deltar 172 länder. Earth Hour arrangeras i år för nionde gången globalt, åttonde gången i Sverige, och såväl intresse som engagemang är stort. I flera års tid har halva Sveriges befolkning deltagit genom att släcka och medverka i manifestationer. Över 200 kommuner och drygt 500 företag och organisationer samt närmare 800 skolor över hela landet har anmält sig till Earth Hour i år.

Annons

Eftersom släckningen sker 20:30 – 21:30, tidszon efter tidszon, går det som en våg över jordklotet. Först ut är Samoa-öarna följt av Australien, Asien, Mellanöstern, Europa och Afrika. Sedan är det dags för Amerika och sist men inte minst Tahiti och Cook-öarna.

Exempel på byggnader som släcks ned i Sverige är Rådhuset i Borås, kyrkorna i Hudiksvall, Malmö opera, Svampen i Örebro samt Globen, Kungliga Slottet, Kaknästornet, Dramaten, Sjöhistoriska museet och Tele2 Arena i Stockholm

– Earth Hour handlar inte om att spara energi under den timmen vi släcker utan om att uppmärksamma klimatförändringarna och vad vi kan göra åt dem. I år har vi fokuserat speciellt på städer eftersom de står för en stor del av utsläppen och allt fler människor flyttar till just städer, säger Mariann Eriksson, marknadschef på WWF.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…