Annons
Annons


Slaget om Sverige – ny frågesport i TV


Björn Hellberg och Ingvar Oldsberg är ute och reser igen. Foto: TV4.

I det nya frågesportprogrammet Slaget om Sverige tävlar man om vem som kan mest om Sverige. Programledare är Ingvar Oldsberg och med sig har han ständiga följeslagaren Björn Hellberg.

Sex lag tävlar om vilka som kan mest om Sverige. I varje lag finns tre personer som kommer från samma stad eller region. Frågorna kan handla om allt från geografi till musik och tävlingen är indelade i tre moment, Sverigeresan, eventfrågor och finalomgången.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Barndomsvänner
I kvällens premiär av Slaget om Sverige kämpar lag Maria Wetterstrands Eskilstuna mot lag Erik Ekstrands Sveg. Maria tävlar tillsammans med sin barndomsvän Måns Vestin och hennes mammas väninna Kersti Bauer Birgersson. Erik Ekstrand har tagit hjälp av sin pappa Alf Nilsson och gymnasievännen Maria Weimer.

Allt om Sverige
Under programmets gång omvandlas lagens poäng till procent där man på en sverigekarta kan se hur ställningen ligger och i finalomgången gäller det att ha så många procent av sverigekartan som möjligt. Den gemensamma nämnaren är att alla frågor handlar om Sverige.

Från Lappland till Skåne
Förutom klassisk frågesport bjuds det även på en mängd inslag från olika platser i landet, där tittarna får följa med när Ingvar och Björn besöker allt från Lappland till Skåne. Programledare: Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg.

Slaget om Sverige: Söndag 4 december, kl 20.00. TV4 (del 1 av 9).


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…