Annons
Annons


Nu börjar matfestivalen Smaka på Stockholm!

Mellan den 2 och 6 juni arrangeras ”Smaka på Stockholm”, en världens största matfestivaler. Då samlas Sveriges främsta kockar och restauranger!


Smaka på Stockholm.

Nu börjar matfestivalen ”Smaka på Stockholm”.

Under den 2-6 juni arrangeras ”Smaka på Stockholm” i Kungsträdgården för 25:e året i rad. Festivalen, som är en av världens största matfestivaler, har under de senaste åren utvecklats med helt nya deltagare och programpunkter där ambitionen är att erbjuda matupplevelser och matsamtal på alla nivåer.

Annons

Festivalen är en gastronomisk mötesplats för alla mat- och dryckesintresserade. Här samlas närmare 50 av landets främsta kockar, 50 bagare och mathantverkare samt över 30 restauranger och food trucks i Kungsträdgården i Stockholm.

Gilla Allas.se på Facebook

– Stockholmarnas stora matintresse och matstaden Stockholms fantastiska utbud är avgörande ingredienser för att ”Smaka på Stockholm” har utvecklats till en av världens största matfestivaler. Under de senaste åren har utbudet även breddats med bland annat gästspelande krögare från norr till söder, vilket ger besökarna ännu fler matupplevelser. Vår ambition med festivalen är att erbjuda matupplevelser och matsamtal på alla nivåer, säger grundarna Johan Turesson och Anders Sewerin.

I år erbjuds flera intressanta nyheter:

Pop-Up Krogen
Under var sin dag flyttar flera av Sveriges främsta kockar in i Pop-Up-krogen, där de serverar sina signaturrätter samt en mini mini-3-rätters-meny. Exempel på kockar och krögare är Mathias Dahlgren, Frida Ronge och Tommy Myllymäki.

Matbordet
I samarbete med intresseorganisationen Gastronomiska Samtal och dess kreativa ledare Hans Naess kommer respektive dags pop-up-kock även leda ett Matbord med aktuella diskussioner. Kocken, med gäster, kommer beskriva sin syn på mat och utveckling samtidigt som det serveras smakprover i linje med temat.

Salutorget
Ytterligare en nyhet är ett stort salutorg. Här samlas 50 av landets bästa bagare, konditorer, charkuterister, mejerister och pizzabagare  tillsammans med Sébastien Boudet. Hos mathantverkarna som tillhandahåller mat från grunden kan man få smaka på allt från bröd, ost, charkuterier, must, saft till fantastiska pizzor.

Kockdueller
Kockar i världsklass och de bästa råvaror Sverige kan visa upp, tillsammans under hård tidspress, resulterar i kockdueller på Stora Scen i Kungsträdgården. Varje år tävlar nya stjärnkockar tillsammans med den etablerade kockeliten. I år tävlar kockar så som Johan Jureskog, Ulrika Brydling, Tom Sjöstedt, Roland Persson, Jonas Lundgren, Mille Malbasic, Crister Svantesson med flera. Lisa Lemke leder alla kock-dueller.

Läs också: Larmet: Här är snabbmaten du aldrig bör äta!

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…