Annons
Annons


Smakfull semester i Thailand


marknad i bangkok

Att åka till Thailand handlar inte längre om att bara sola och bada. Allt fler turister väljer att utforska landet och kulturen genom olika aktiviteter. En semesteraktivitet som växer i popularitet är kurser i thailändsk matlagning.

Annons

Antalet matlagningskurser i Thailand har ökat de senaste åren och idag erbjuds kurser på de flesta större turistdestinationerna. Det bredaste utbudet finns i huvudstaden Bangkok. Där kan alla, från nybörjaren till den mer rutinerade hobbykocken, lära sig mer om det thailändska kökets enorma variation. Från streetfood till fine dining och allt däremellan. Kursernas upplägg varierar, men de som sträcker sig över en halvdag är mest populära.

Gilla Allas.se på Facebook

Thailändska turistbyrån tipsar om tre matlagningsskolor i Bangkok:

Cooking with Poo

Kocken Poo erbjuder kurser i genuin thailändsk streetfood i hjärtat av stadsdelen Klong Toey. Hon har uppmärksammats runt om i världen för sin matlagning och för hur hon genom sin verksamhet och sitt engagemang i projektet Helping Hands hjälper invånare i Klong Teoy att starta eget. Poos matlagningskurs inleds på morgonen med ett spännande besök på den lokala matmarknaden. På kursen lagas tre rätter som kan väljas att ätas på plats eller tas med hem. Grupperna är små och stämningen är avslappnad och trevlig. Passar för familjer, nybörjare och andra som vill ha en trevlig förmiddag med god, traditionell thailändsk mat.

Hemsida

Issaya Cooking Studio

Restaurangen Issaya har utsetts till en av Asiens bästa. I den tillhörande matlagningsstudion hålls kurser med ägaren, den kända kocken Ian Kittichai, och hans duktiga medarbetare. Halvdagskursen där tre rätter lagas är den populäraste. Rätterna är en blandning av traditionell thailändsk mat och mer experimentell kokkonst. Kursen är utformad för att passa deltagare på alla nivåer, från nybörjaren till den riktigt matlagningskunniga. Lokalen är modern och snyggt designad.

Hemsida

May Kaidee Cooking School

May Kaidee är specialiserad på vegetarisk och vegansk thailändsk mat och har hållit matlagningskurser sedan 1988. Flera olika kurser erbjuds, men halvdagskursen är den mest bokade. Åtta rätter lagas och deltagarna får lära sig om thailändska kryddor, raw food och hur man gör chilipasta. Kursen passar såväl nybörjaren som den mer rutinerade.

Hemsida


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…