Annons
Annons


Smarrig mjuk äppelkaka


Perfekt till fikat!

ca 30 bitar
Tid: ca 50 min

250 g smör
3 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl vispgrädde
100 g riven mandelmassa

Fyllning:
4–5 äpplen
50 g flagad mandel
pärlsocker

Annons

Ev garnering:
vispgrädde och citronmeliss

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under kraftig omrörning. Blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker och rör ner. Rör ner grädde och mandelmassa.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Häll smeten i en bakpappersklädd mindre långpanna (25×35 cm). Kärna ur och klyfta äpplena fint och stick ner dem i smeten. Strö över flagad mandel och pärlsocker.

3. Grädda i 175° ca 35–40 min. Låt svalna och skär i rutor. Garnera varje ruta med spritsad grädde och en kvist citronmeliss.


(8)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…