Annons
Annons


Bullar med läcker och spännande fyllning

Överraska med bullar fyllda med dadlar, frön, kokos och kakao. Suveränt gott och helt trendrätt! Om du vill kan dinkelmjölet ersättas med vetemjöl.


Boosta dina bullar med spännande fyllning.

Boosta dina bullar med spännande fyllning.

Smarriga bullar

48 st
Tid: 40 min + 60 min jäsning + 8 min gräddning

1 pkt, 50 g, jäst för söta degar
5 dl mjölk
1 tsk salt
1 dl rörsocker
ca 13 dl siktat dinkelmjöl
150 g margarin eller smör

Annons

Fyllning:
40 lite mindre, urkärnade dadlar
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
2 msk kakao
2 dl kokosflingor
4 msk kallt kaffe
4 tsk kanel
200 g rumsvarmt margarin eller smör

Garnering:
margarin eller smör
rörsocker

1. Rör ut jästen i lite fingervarm mjölk. Tillsätt resten av mjölken, salt, rörsocker, hälften av dinkelmjölet och tärnat margarin eller smör. Arbeta ihop till en lös deg. Tillsätt det mesta av det återstående mjölet, arbeta till en kladdfri deg. Jäs övertäckt i 30 min.

2. Lägg dadlar, pumpafrön, solrosfrön, kakao, kokosflingor, kaffe och kanel i en matberedare. Kör till en bredbar fyllning. Om fyllningen är hård – tillsätt 1 msk av margarinet eller smöret och kör matberedaren lite till.

3. Ta upp degen på ett mjölat bakbord, arbeta den något och dela i två delar. Kavla ut varje till en rektangel, 35×45 cm. Bred hälften av fettet ovanpå degen. Täck med hälften av fyllningen. Vik den övre halvan över den nedre och skär degplattan i 24 smala remsor. Snurra varje remsa några varv och rulla ihop den till en snurra. Vik in änden under snurran. Gör likadant med den andra rektangeln.

4. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt. Jäs under bakduk i ca 30 min. Grädda mitt i ugnen, 225° i ca 8 min. När du ska servera bullarna – pensla dem med smält fett och doppa dem i rörsocker.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Prova också: Maffiga morotsbullar

LÄS OCKSÅ


(35)
(0)Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…