Annons


Smarta lunchknepet som får dig att gå ner i vikt

Experten tipsar om hur du undviker småätandet och får snabba resultat!


snabb-viktminskning

För många är småätande på eftermiddagen, liksom i TV-soffan på kvällen, de största bovarna när det gäller kaloriintag. Det är då suget efter onyttigheterna vanligen sätter in.

– Du kan enkelt skära bort ca 500 kcal per dygn, det motsvarar mer än ett halvt kilo rent fett per vecka – utan att det känns som en uppoffring. Det säger Ola Lauritzson, en av Sveriges mest sålda fackboksförfattare med ett femtontal publicerade böcker om mat och hälsa.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Tricket är enkelt. Det hela handlar om att senarelägga frukosten och lunchen. Istället för att äta lunch kl 12 som de flesta gör, ska du skjuta på lunchpausen med en eller två timmar.

– Du vinner flera saker på att skruva fram lunchklockan: viktigast är att du minskar suget efter snacks på eftermiddagen. Äter du lunch halv två är det inga problem att hålla energinivån på topp tills det är dags för middag på kvällen. Du kan enkelt avstå från eftermiddagsbullen och känner dig inte våldsamt hungrig på kvällen. Dessutom slipper du mycket av lunchstressen i matkön, säger Ola Lauritzson.

Men metoden förutsätter förstås att du inte småäter på förmiddagen istället.

– För många fungerar det faktiskt utmärkt att även skjuta fram frukosten en timme eller två. Kanske kan du ta med dig några ägg eller ha lite fil på jobbet istället för att äta hemma, tipsar Ola.

– Tidigare rekommenderade jag ofta att man skulle komplettera huvudmåltiderna med ett eller två mellanmål, men idag ser jag lite annorlunda på det. Genom att skruva fram matklockan tycker jag inte det finns något behov av mellanmål utan klarar mig utmärkt på frukost, lunch och middag. Det innebär att kroppen får chans att vila mellan måltiderna och att insulinnivåerna håller sig på en lagom nivå under dagen. Det innebär i regel alltid att det totala kaloriintaget också bli mindre under dagen, förklarar Ola Lauritzson.

Vill du bli sund och smal?

Läs om vår kurs med succédieten L7 här

Specialpris just nu!

l7-dieten

DU FÅR…
● Kompletta menyer för 4 veckor

● Bästa kom-igång-tipsen

● Smarta listor som hjälper dig välja rätt mat

● Knepen för att bli av med sötsuget

● Superenkelt promenadprogram som ökar förbränningen

● Personliga tips från kvinnor som testat L7

Efter kursen kommer du garanterat att se stor skillnad på vågen och känna dig både piggare och friskare!

Kursen är helt online och du får tillgång till innehållet på obegränsad tid. Läs i lugn och ro via din dator, smartphone eller läsplatta.

Låt ditt nya sunda och smala liv börja nu!


(67)
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…