Annons
Annons


Smarta packtips som räddar din resa

Nu är sommaren här och många semestersvenskar ska ge sig ut på bilsemester, men hur packar vi bilen rätt för att optimera bagageutrymmet när vi ska resa iväg? Vad ska vi tänka på när vi har ett extra släp eller tung last?


bilsemester

Under sommaren åker många svenskar iväg på bilsemester, men det är inte helt enkelt att få ihop packningen i bilen när man är flera medpassagerare. Vad många inte vet är att tung last, takbox och fler passagerare även bidrar till ett behov av ökat tryck i bildäcken och att lasten spelar en avgörande roll i hur mycket bilen påverkar miljön. OKQ8 delar med sig av sina bästa restips.

Annons

4 packtips inför semesterresan

1. Du bör aldrig packa över baksätets överkant. Dels för att du ska ha god sikt bakåt, dels för att din last inte ska flyga framåt vid inbromsning.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Spänn fast packningen ordentligt innan avfärd.

3. En takbox är ett bra alternativ om allt inte får plats i bilen, dock ökar den bilens bränsleförbrukning.

4. Öka lufttrycket med 0,2-0,5 bar om du har stor last eller flera medpassagerare. Mer information om rätt lufttryck finner du i bilens instruktionsbok.

Bilkörning med takbox och last

För de bilister som har mycket packning i sommar kan en takbox vara ett bra alternativ under bilsemestern. Däremot är det viktigt att tänka på att takboxen påverkar bilens vägegenskaper negativt, särskilt vid höga hastigheter, eftersom den höjer tyngdpunkten på bilen. Det är också viktigt att höja däcktrycket vid körning med tung last eller släp. Det medför lägre bränsleförbrukning, ger ett jämnare däckslitage och en bättre väghållning.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…