Annons
Annons


Studie: Därför är singelkvinnor mer intelligenta!

Många smarta tjejer lever utan en partner. Och det är ingen slump, visar ny forskning. Kvinnor med hög intelligens är mer benägna att leva ensamma.


Smart kvinna.

Singelkvinnor är oftast smartast, visar studier.

Är du singel – eller har många väninnor som är det? Orsaken kan vara hög intelligens, visar en ny amerikansk studie genomförd vid tre universitet. Smarta kvinnor är nämligen mer benägna att leva ensamma.

Annons

Forskningsstudien, som publicerats i Personality and Social Psychology Bulletin, gick ut på att de deltagande männen fick möta en rad olika kvinnor, varav vissa pekades ut som att ha lyckats bättre än männen på ett intelligenstest.

Forskarna kunde sedan se att de kvinnor som fått en ”smartstämpel” i form av högt IQ på testet ratades i större utsträckning av männen. Männen distanserade sig från dessa kvinnor och var mindre benägna att utbyta kontaktuppgifter med dem.

Läs också: Det här ska du heta om du vill ha en dejt!

Hotfullt för män

En av anledningarna kan vara att många män känner sig hotade av smarta kvinnor. I synnerhet om kvinnorna är mer intelligenta än de själv. Forskarna menar att det får männen att känna sig mindre maskulina. Detta trots att männen ofta anger intelligens som ett viktigt karaktärsdrag hos en potentiell partner.

Även tidigare forskning har visat ett liknande samband mellan singelliv och intelligens. I en brittisk forskningsstudie som pågått i över 50 år med nästan 1000 deltagare har forskarna kunnat konstatera att ogifta kvinnor oftast besitter högre intelligens.

För männen gäller dock det rakt motsatta. Samma forskning visar att ju högre intelligens en man har, desto större är sannolikheten att han är gift.

Läs också: 9 fantastiska fördelar med att vara singel!

Artikeln har tidigare publicerats hos våra vänner på Femina med komplettering från Hälsoliv.

LÄS OCKSÅ


(866)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…