Annons
Annons


Experten: Så trollar du bort tröttheten!

Har det blivit för få sömntimmar men du vill se pigg och fräsch ut på nolltid – experten delar med sig av sina bästa knep!


ta-bort-trotthet

Det finns genvägar bakom pigga och fräscha ögon. Lär dig knepen för att få bukt med trötthetstecknen.

Har det blivit för få sömntimmar om nätterna, börjar tröttheten avspegla sig i form av trötta ögon och mörka ringar?
Lugn, det finns hjälp att få. Nu kan du sminka bort dina trötthetstecken på ett enkelt sätt. Makeupartisten Siw-Kristin Engebretsen delar med sig av sina bästa tips för att trolla bort trötthetstecken.

Annons

De mörka ringarna under ögonen
Ett typiskt trötthetstecken är mörka ringar och påsar under ögonen. Här är det viktigt att använda sig av en bra ögonkräm som motverkar och lindrar.

Gilla Allas.se på Facebook

Ögon-gel finns att köpa i roll-on-version, dessa får blodådrorna att dra sig samman och svullnaden att dämpas. Dessa geler verkar kylande i området under ögat. De mörka ringarna under ögat kan också döljas med en bra concealer. Men kom ihåg att välja i en färgskala som matchar din hudfärg. Välj en som är lätt och följsam då huden är extratunn under ögat.

Trötta ögon
När du är trött blir området runt ögat ofta lite rött och i dessa fall blir den ljusa concealern din bästa vän.
”Att använda en ljus eyeliner på kanten av ögat öppnar ögat avsevärt. Jag vill rekommendera en ljusgul, som dämpar det röda, men som inte är lika synbar som en vit eyeliner”, föklarar Siw-Kristin Engebretsen.

Hon poängterar att man bör använda en mörk eyeliner med försiktighet.
”Om du vill använda en mörk eyeliner på ögat, så rekommenderar jag att du inte använder den ända in i ögonvrån, utan håll dig till den yttre halvan av ögat. ”

Makeupartisten säger att en blå eyeliner i övrigt också är bättre än en svart när det kommer till att dölja trötthetstecken. Den blå färgen gör nämligen att ögonvitan framhävs och ser vitare ut vilket i sin tur ger en vaken blick.

Gör ett ögonlyft
Att använda ögonfransböjare kan ge ditt utseende en rejäl skjuts. Använder du för mycket mascara kan det bli för kletigt och tungt. Strunta i att använda mascara på de nedre ögonfransarna – det får dig nämligen att se fem år äldre ut, säger makeupartisten.

Källa: kk.no


(15)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…