Annons
Annons


Smördegsflarn med bär


sommartårta med bär

Fikafavorit! Ös på med sommarbär på smördegsflarn med vaniljgrädde!

8–10 bitar
Tid: ca 30 min

2 förp kyld smördeg (rektangel)
ägg till pensling
2–3 msk socker

Fyllning:
2 dl vispgrädde
ca 4 dl vaniljkräm
ca 1 liter bär (t ex vinbär, jordgubbar, hallon, blåbär, körsbär) + aprikos, nektarin eller persika i skivor

Annons

1. Rulla ut smördegsplattan med papperet under och lägg över på en plåt. Pensla med uppvispat ägg. Rulla ut nästa platta och sporra remsor som läggs kors och tvärs över den andra bottnen. Pensla med ägg och strö över ett tunt lager socker. Nagga.
2. Grädda i 225°, 15–20 min eller tills den har fått fin färg och ser frasig ut. Ta ut bottnen och låt kallna i rumstemperatur.
3. Vispa grädden och bered vaniljkrämen enl anvisn på förpackn. Blanda grädde och kräm.
4. Lägg över smördegsflanet på ett fat eller en bricka och bred på vaniljgrädden. Strö över bär och servera genast.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

Fler ljuvliga recept med jordgubbar hittar du om du klickar HÄR»»

 


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…