Annons
Annons


Läcker laxrulle!

Helglyx! Smörgåstårta på längden med lax och pepparrot.


laxrulle

ca 8 port
Tid: ca 20 min + 30 min i kyl

6 rektangulära polarbröd
smörgåsfett

Fyllning:
1 dl crème fraiche, 34 %
125 g naturell färskost
1 msk riven pepparrot, ca 25 g
4–5 cm skivad, hackad purjolök
75 g hackade väl avrunna kräftstjärtar
75 g tärnad färskrökt lax
salt, peppar

Annons

Garnering:
175 g skivad färskrökt lax
1 dl crème fraiche, 34 %
40 g röd stenbitsrom
rucola
1 citron i klyftor
dill

Gilla Allas.se på Facebook

1. Vispa crème fraichen med elvisp till fast konsistens. Blanda med färskost och riven pepparrot. Rör ner purjolök, kräftstjärtar och lax, smaka av med kryddor.
2. Lägg polarkakorna på bakplåtspapper till en stor rektangel. Fyra i rad med långsidorna mot varandra och två med långsidorna mot de andras kortsidor. Alla kakor läggs lite omlott.
3. Smöra bröden och bred på fyllningen. Rulla ihop med hjälpa av bakplåtspapperet. Låt vila i kyl ca 30 min. Lägg laxskivorna till garneringen omlott på en rad på bakplåtspapper, se till att den fina sidan på laxen kommer utåt. Bred vispad crème fraiche på laxrullen, lägg den på laxskivorna och rulla in den med skarven nedåt. Klicka på romkorn och garnera med citronklyftor, dillvippor och rucolasallad.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

Fler läckra laxrecept!


(55)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…