Annons


Ulrikas läckra smörrebröd – rostbiff med remoulad

Mums som alltid är passar perfekt! Rågbröd generöst toppat med rostbiff, rostad lök och kapris. Remouladen gör du enkelt själv. Ren njutning från Ulrikas hälsokök.


Förvandla en bit bröd till läckraste bjudmaten.

Smörrebröd med rostbiff med 
remouladsås

484 kcal/smörrebröd
4 port
15 min

4 skivor danskt rågbröd
2 tsk majonnäs
4 salladsblad
8 tunna skivor rostbiff
4 msk rostad lök
4 cocktailtomater
4 stora kapris
1/2 skivad rödlök
några kvistar bladpersilja

Annons

Remouladsås:
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 dl hackad inlagd gurka
1 msk kapris
2 tsk curry
1 msk dijonsenap
1 tsk flytande honung
salt
svartpeppar

1. Blanda majonnäs och crème fraiche till såsen. Finhacka kapris, rör ner tillsammans med gurka, curry, senap och honung. Smaka av med salt och peppar.
2. Skär bort brödkanterna och bred 1/2 tsk majonnäs på varje brödskiva.
3. Lägg på sallad, rostbiff och 1/2 dl remouladsås på varje smörgås. Toppa med rostad lök, tomat, kapris och rödlök. Garnera med persilja.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Här hittar du massor av annat gott i Ulrikas hälsokök

Gå Ulrikas onlinekurser där du får lättlagade maträtter, färdiga inköpslistor och daglig coaching av Ulrika Davidsson. Läs mer här!


(12)
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…