Annons
Annons


SMS avslöjar var du bor


I Stockholm är orden grymt och fett dubbelt så vanliga jämfört med i resten av landet och i Göteborg används uttrycket gött hela tre gånger så ofta. Det visar färsk statistik framtagen av SMSgrupp.

Annons

SMSgrupp – tjänsten för att enkelt kommunicera med en grupp människor via SMS – har sammanställt statistik som visar att orden vi skriver i SMS skiljer sig mellan var i landet man bor.

I Stockholmsregionen är till exempel ord som grymt, fett, najs och juste mer förekommande än i övriga landet. Samtidigt används orden gött och gubbar oftare i Göteborgstrakten. Även ordet älskling visar sig vara vanligare att skriva i grupp-SMS på västkusten.

Gilla Allas.se på Facebook

– Det är roligt att se att den statistik vi har tagit fram visar att vi även i SMS behåller dialektala skillnader, säger Martin Jacobsson, VD och grundare av SMSgrupp.

I Skåne, närmare bestämt i Malmö, Lund och Helsingborg, är ord och uttryck som används oftare pallar, jaja och nollor. Även ordet förfest är dubbelt så förekommande i skånska grupp-SMS. I norra Sverige, i Umeå- och Luleåtrakterna, är vanliga uttryck istället vars och int.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…