Annons
Annons


Lättgjord smulpaj med blåbär

Blåbär och mandel i suverän förening! Glutenfri smulpaj som du fixar på tio minuter. Grädda och servera.


Perfekt nör du vill att smulpajen ska bli klar snabbt. Dessutom glutenfri.

Blåbär med mandelsmul

4–5 port
Tid: 30 min

450-500 g blåbär
ca 2 msk socker
ca 2 msk potatismjöl
300 g mandelmassa
1 litet ägg
50–75 g mandelspån

1. Fördela blåbären i en ugnssäker, gärna vid, form. Blanda socker med potatismjöl och strö över bären, blanda lätt.

Annons

2. Riv mandelmassan grovt och blanda in ägget. Smula eller klicka massan över bären. Strö över rikligt med mandelspån.

3. Grädda i 200° ca 20 min eller tills den har fått fin färg. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Glutenfri marängtårta med bär

LÄS OCKSÅ


(11)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…