Annons
Annons


Lyxig smulpaj

Ananas och mango under kokostäcke blir en söt, frisk och saftig paj. Servera den ljummen med vaniljglass eller grädde.


smulpaj

ca 4 port
Tid: ca 40 min

1 färsk mogen ananas
225 g fryst tärnad mango

Smuldeg:
100 g kallt smör
1 dl havregryn
1 dl kokos
1 dl vetemjöl
1/2 dl + 2 msk socker
3/4 msk potatismjöl

1. Skär av skalet på ananasen och dela i kvartar. Ta bort den hårda rotstocken i mitten. Skär ananasen i mindre bitar och blanda med lätt tinad mango. Lägg allt i en smord ugnsfast form.

Annons

2. Mixa samman smör, havregryn, kokos, vetemjöl och 1/2 dl socker till en grynig massa. Blanda 2 msk socker med potatismjöl och strö över frukten, blanda lätt. Fördela smuldegen över frukten.

3. Grädda pajen i 200° ca 25 min eller tills den har fått fin färg och frukten mjuknat. Servera med vaniljglass eller vispad grädde.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman


(22)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…