Annons
Annons


Fira alla hjärtans dag med snabbgjord prinsesstårta

Ta genvägen till hjärtat! Med färdiga bottnar och rosa marsipanlock fixar du firartårtan på bara en halvtimme. Mumsigt god fylld med vaniljkräm, hallon och grädde.


Hjärtligt gott!

Hjärtligt gott!

Snabb hjärteprinsesstårta

8–10 bitar
Tid: ca 30 min

1 förpackning ljusa tårtbottnar, 330 g
ca 2 dl vaniljkräm (kokmarsan) med tillhörande ingredienser
5 dl vispgrädde
ca 2 dl vildhallonsylt (Björnekulla)
1 rosa marsipanlock

Annons

Garnering:
florsocker

1. Skär ut ett hjärta ur bottnarna, ev med hjälp av en pappersmall.

2. Koka vaniljkrämen enl anvisning på förpackningen och låt svalna, gärna i kallt vattenbad. Rör då och då.

Gilla Allas.se på Facebook

3. Vispa grädden. Fördela vaniljkrämen och hälften av hallonsylten på första bottnen. Lägg på nästa och bred på resterande sylt och ett lager grädde. Lägg på nästa botten och fördela resterande grädde jämnt bulligt över och runtom.

4. Rulla ut marsipanen, pudra över lite florsocker och kavla ut den något, skär ett snitt på några cm in i marsipanen. Lägg den på tårtan, med snittet upptill vid hjärtats bågar, och forma den jämnt över. Skär bort överflödig marsipan och spara den.

5. Forma rosor genom att kavla ut resterande marsipan och ta ut små cirklar som läggs omlott tre och tre. Rulla ihop och tumma ut kanterna så att det ser ut som en ros. Gör ett litet snitt i marsipantårtan och tryck lätt ner rosen. Garnera med citronmeliss och sikta över florsocker.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

LÄS OCKSÅ


(12)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…