Annons
Annons


Snabba bärkakan


snabbakad bärkaka

God och snabbakad kaka att fylla med valfria bär!

Tid: ca 45 min
8–10 bitar

2 ägg
2 3/4 dl socker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
75 g kallt smör

Fyllning:
2 dl bär
pärlsocker
1 dl mandelspån

1. Rör samman (vispa inte) ägg, socker, vetemjöl och vaniljsocker i en bunke tills allt är väl blandat. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diam.
2. Hyvla över smöret. Fördela bären och strö över pärlsocker och mandel. Grädda i 200°, 30–35 min.
3. Låt kakan svalna och servera gärna en klick vispad grädde till.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson


(20)
(1)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…