Annons
Annons


Snabba chokladcookies

Snabbakade småkakor gjorde Annica Nilsson i Norrköping till en av fem vinnare i Allas tävling om vem som bakar Sveriges godaste chokladkaka. – Alla gillar dem, både stora och små, säger hon.


Klart på en halvtimme.

Klart på en halvtimme.

 

Knapriga småkakor

ca 35 st
Tid: ca 30 min

2 1/2–2 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver 
1 dl strösocker
1 dl ljust muscovadosocker
100 g kallt smör
1 ägg
100 g mörk choklad + 30–40 g till garnering

Annons

1. Blanda snabbt samman alla ingredienser utom chokladen till en deg i en matberedare eller för hand, bara tills degen precis går ihop.
2. Hacka chokladen och blanda i den för hand. Rulla en provkaka till en boll och grädda i 175 grader, 11–13 min, flyter den ut för mycket, blanda i ytterligare lite mjöl.
3. Grädda kakorna och låt svalna.
4. Lägg upp kakorna på en bakpappersklädd plåt eller bricka. Smält resterande choklad och häll i en sprits, klipp ett litet hål och spritsa över kakorna med svepande rörelser. Låt stelna.

 

Av Annica Nilsson
Uppbakade av: Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson


(80)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…