Annons
Annons


Snabba jordgubbstårtan!


tårta med bär

Glad midsommar önskar vi på Allas med den här snabbakade jordgubbstårtan!

ca 8 bitar
Tid: ca 25 min + avsvalningstider

Botten:
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk

Fyllning:
ca 1 1/2 msk marsanpulver kok
knappt 2 dl mjölk
2 msk socker
4–5 dl vispgrädde
1–2 dl jordgubbssylt
1–2 liter jordgubbar

Annons

1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver och sikta ner i äggsmeten under omrörning. Tillsätt mjölken och blanda till jämn smet.
2. Häll smeten på en bakpappersklädd långpanna och bred ut det jämnt. Grädda mitt i ugnen i 250° ca 5 min.
3. Stjälp upp på sockrat papper. Dra av papperet som kakan gräddats på. Lägg över en fuktig handduk och låt svalna.
4. Koka samman marsankrämen enl anvisn på förpackn och låt den kallna. Vispa grädden och blanda samman med vaniljkrämen.
5. Dela bottnen i 3 delar, varva bottnar, sylt, vaniljgrädde och halverade bär.

Gilla Allas.se på Facebook

Tips!
Du kan utesluta sylten och bara ha vaniljgrädde och bär.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Fler ljuvliga recept med jordgubbar hittar du om du klickar HÄR»»

 


(11)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…