Annons


Snabba kalopsen med rödbetor

Inget går upp mot vanlig husmanskost! Märkvärdigt god i all sin enkelhet – och väldigt lättlagad – är den här mustiga kalopsen!


Husmanskost är alltid rätt – testa den här goda kalopsen!

Kalops med 
rödbetor

4 port
30 min

500 g rostbiff eller skinkstek
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 dl grädde
1 msk soja
12 kryddpepparkorn
2 lagerblad

1. Skär köttet i bitar, ca 2×2 cm. Bryn i smör. Salta och peppra och blanda ner mjölet.

Annons

2. Häll över vatten, grädde, soja, lätt krossade kryddpepparkorn och lagerblad. Sjud i 15 min.

3. Servera kalopsen med kokt potatis, broccoli och inlagda rödbetor.

Av Eva Boström
Foto: Linda Prieditis

Prova också: Köttgryta med korv


(51)
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…