Annons
Annons


Snabba sillen med basilika och vitlök

Snabbfixad sill med suveräna smaker! Lägg in den i en krämig sås med basilika och vitlök.


Sill i krämig sås.

 

Vitlöks- och basilikasill

8-10 bufféport

1 –1 1/2 burk 5-min inläggningssill à 420 g varav 210 g sill,
1 kruka basilika
2 msk olja
2 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
1 fint riven vitlöksklyfta
salt och peppar
ca 2–3 tsk pressad citronsaft

Annons

1. Ta upp sillen och sila från lagen. Skär ev sillen i bitar.
2. Nyp av bladen från basilikan, hacka dem grovt. Mixa med oljan till en grön massa.
3. Blanda ner crème fraiche, majonnäs och vitlök. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
4. Vänd ner sillen. Kan serveras genast men vinner på att stå några timmar och mogna. Garnera med basilikablad.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson


(17)
(2)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…