Annons
Annons


Snabbakade gifflar

Färdigköpt smördeg är genvägen till smarrigt nybakade gifflar. Du fixar dem på mindre än en halvtimme.


Snabbakade gifflar

 

Frasigt gott

16 st (små)
Tid: ca 25 min

1 rulle kyld smördeg, 250 g
ca 1 dl fast jordgubbssylt
75 g riven mandelmassa
16 jordgubbar (mycket små
eller i mindre bitar)
ägg till pensling
Garnering:
florsocker

Annons

1. Rulla ut smördegen, dela degen på längden. Sporra ut snibbar (trekanter) ur längderna. Lägg en liten klick sylt, mandelmassa och en jordgubbe vid basen (den breda sidan) på varje snibb. Rulla ihop, vrid till gifflar.
2. Lägg gifflarna på bakpappersklädd plåt och pensla  med ägg. Grädda i 225° ca 12 min eller tills de har fått  fin färg och ser frasiga ut. Låt  svalna, sikta över florsocker.  Smakar bäst nybakade!

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

 


(73)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…