Annons
Annons


Snabblagad gratäng med bacon

Gör en gratäng snabbt och lätt med vårt läckra recept. Bacon på toppen ger mustig smak!


Bacon på toppen ger mustig smak.

Bacon på toppen ger mustig smak.

4 port
Tid: ca 40 min

400 g torskfilé utan skinn och ben (ev djupfryst)
salt, vitpeppar
2 msk smör
2 msk vetemjöl
ca 4 dl mjölk
2 msk tomatpuré
1 msk hummerfond eller 1 fiskbuljongtärning
2 dl riven ost
1 pkt bacon
hackad persilja

Annons

Gör så här:

1. Skiva (den ev halvtinade) torsken och lägg den i en smord ugnssäker form. Strö över salt och peppar.
2. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet under omrörning, späd med mjölk och koka upp. Smaka av med salt, peppar, tomatpuré och hummerfond, koka ihop ett par min. Strö över osten och häll på såsen. Ugnsstek i 200° tills fisken är ogenomskinlig, 20–30 min.
3. Blanda knaperstekt bacon och persilja och strö över. Servera med kokt potatis.

Läs också: Smarta knepet för att steka perfekt krispigt bacon!

Crispy Organic Unhealthy Bacon on a Background

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson


(0)
(17)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…