Annons
Annons


Snabblagad kasslergratäng!

Lättlagat när du vill ha något enkelt och gott!


kasslergratäng

4 port
Tid: ca 30 min

500 g kassler i skivor

2 huvuden broccoli

Gratängsås:
2 msk smör
2 1/2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
salt, peppar
140 g ädelost
1–2 msk riven pepparrot (kan uteslutas)
1/2 dl hackad persilja

Annons

1. Putsa och skär kasslern i skivor och lägg i en rad på mitten i en smord form. Dela broccolin i buketter och förväll lätt. Lägg broccolibuketterna på bägge sidor om kasslern.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Smält smöret och tillsätt vetemjölet, späd med mjölk under omrörning och låt koka samman i ett par min till en sås. Blanda i 100 g smulad ädelost, ev pepparrot och persilja. Häll såsen över kasslern. Toppa med resterande ost.

3. Gratinera i 200° mitt i ugnen i 15–20 min. Servera kokt potatis eller ris till och ev en sallad.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Bo Ingvar Jönsson

 


(43)
(2)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…