Annons
Annons


Snabblagad kycklinggryta med curry och kokos

Snabblagat med suveräna smaker! Den här läckra kycklinggrytan med curry och kokos fixar du på bara en halvtimme.


Heta smaker!

Currygryta med mangoraita

6 port
Tid: 25 min

800 g lår-, inner- eller bröstfiléer av kyckling
2 msk soja
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
2 tsk curry
2 msk olja
1 påse tikka masala kryddmix, Santa Maria, 35 g
1 burk kokosmjölk, 400 ml
1 msk mango chutney
1 tsk sambal oelek
1 msk potatismjöl
1 tsk salt

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Mangoraita:
3 dl matlagningsyoghurt
1 msk hackad mynta eller persilja
1/2 finhackad gurka
1 tärnad mango

Till servering:
4 dl basmatiris kokt med gurkmeja
1 kokt blomkål
6 naanbröd eller annat bröd

1. Strimla kycklingen och blanda den med soja. Hacka vitlöken och riv ingefäran.
2. Stek kycklingen i omgångar med vitlök, ingefära och curry i olja. Lägg det i en gryta. Blanda ner kryddmixen.
3. Häll över kokosmjölk och mango chutney och sjud grytan 10 min. Blanda potatismjölet med lite kallt vatten och rör ner det i grytan. Låt den få ett uppkok och smaka av med salt.
4. Blanda raitan.
5. Servera grytan med ris färgat med gurkmeja, mangoraita, blomkål och bröd.

Psst! Raita är en yoghurtdressing som kommer från det indiska köket.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar


(27)
(2)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…