Annons


Snälltåget åter på spåren


snälltåget

Hemtrevlig krogvagn, nytt utseende och vänliga priser. Så ser konceptet ut när Veolia transports fjärrtågsverksamhet byter namn till Snälltåget den 21 november. Huvudsträckan är Malmö–Stockholm, men under vintern går Snälltåget hela vägen till Åre.

Annons

– Våra tågvagnar har en gammaldags charm och i restaurangvagnen serveras varm mat på riktigt porslin. Genom det nya varumärket vill vi bli tydligare med vad vi erbjuder kunden, säger Marco Andersson, marknads- och försäljningsansvarig på Snälltåget.

Gilla Allas.se på Facebook

Snälltåget trafikerar sträckan Malmö–Stockholm året runt. Avgångarna ligger i första hand i anslutning till och under veckosluten, eftersom det är då flest reser. De perioder på året när efterfrågan är stor finns avgångar varje dag. Under vintersäsongen kör Snälltåget vidare från Stockholm hela vägen till Åre och under sommaren går det även tåg på sträckan Malmö-Berlin.

Klassisk krog

Snälltåget har en klassisk restaurangvagn kallad Krogen. Vagnen är tydligt utmärkt i en annan färg och inredningen går i klassisk stil med mörkt trä, gardiner och lampor vid varje bord och ger en känsla av äldre tiders restaurangvagnar. Varm mat serveras på porslinstallrik och drycken i riktiga glas.

Snälltåg genom tiderna

– Snälltåg var en benämning på snabbtåg som användes i Sverige under perioden 1862-1980.

– Ett snälltåg gick med största möjliga hastighet och gjorde bara uppehåll på de större stationerna och där det fanns bytesmöjligheter.

– Uppdelningen mellan expresståg, ilsnälltåg, snälltåg och persontåg i tidtabellerna ersattes med resandetåg 1980.

– Ordet snälltåg är en försvenskning av det tyska Schnellzug som betyder snabbtåg.

Priser på Snälltåget

Året runt: Malmö–Stockholm: från 149 kronor

Vintertrafik till Åre: Malmö–Åre: från 499 kronor

Sommartrafik till Berlin: Malmö–Berlin: från 399 kronor

 

 


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…