Annons


Sniglar och självlärd debutant i Trädgårdstisdag

Det är hög tid för Pernilla Månsson Colt, Tareq Taylor och John Taylor att kicka igång trädgårdsarbetet i Trädgårdstisdag. I år har de fått förstärkning av Malin Persson, som jobbar med design och inredning.


Malin Persson, Tareq Taylor,Pernilla Månsson Colt och John Taylor. Foto: Mattias Ankrah/SVT

Malin Persson, Tareq Taylor,Pernilla Månsson Colt och John Taylor. Foto: Mattias Ankrah/SVT

Trogna tittare kommer att känna igen sig i programmet även om en del är nytt. Med Malin Persson kommer återvinning och renovering i fokus. Alla fyra programledarna har ett tufft jobb framför sig för att trädgården ska bli så fin som möjligt. Skräpiga hörn ska rensas och förädlas genom nya stora trädgårdsprojekt, odlingar bättras på eller flyttas och den gamla ladan ska öppnas upp mot trädgården och inredas med både kök, ateljé, lounge och dukade långbord.

Snigelproblem

Jobbet börjar med tråkig gyttja, tomma rabatter och en risig, mörk lada. Malin och Tareq slår upp dörrarna till ladan och ordnar en ateljé. Pernilla tar upp problemet med sniglar i trädgården, Tareq lagar mat över öppen eld och John visar upp en fantastisk, frosttålig vårblomma som är populär i England.

Fixar härligt sommarhäng

Mysfaktorn blir ännu högre i Trädgårdstisdag när nya programledare Malin Persson gör entré. Med hjälp av hennes feeling för design och inredning kommer programmets lada att förvandlas till ett skönt sommarhäng. Och hon är full av idéer.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

– Det första jag ska göra är en ateljé, för vi måste ha ett ställe där vi kan skapa. Och Tareq vill ha ett bättre kök, det ska han få. Dessutom ska vi göra en uteplats med grill, berättar Malin.

Självlärd inredare

Malin Persson är 35 år och kommer från Osby i Skåne. Hon är självlärd i inredning och har tränat flitigt på sina egna hem. I många år bodde Malin i Rom, där hon först pluggade italienska, sedan jobbade som fotomodell och drev en bokbar med sin man. De senaste två åren har hon bott i Malmö och renoverat sitt eget hus samt bloggat om inredning.

Man hittar sällan Malin i de stora varuhusen. Betydligt större chans är det att hon letar prylar på loppis och nätet. Hon älskar gamla grejor och gillar att mixa stilar hejvilt. Det gamla gör hon gärna om till något snyggt och funktionellt – för funktionellt vill hon ha.

Nervös debutant

Malin tar nu klivet in i tv-rutan och är jätteglad för det, men också lite nervös.

– Jag har inga färdiga ritningar när jag jobbar, vägen mot målet består av improvisationer så man vet aldrig hur resultatet kommer att bli. Jag tänker också prova på att mura och det har jag aldrig gjort förr…

Totalt blir det tio entimmesprogram, mot tidigare halvtimmar, varav åtta sänds i vår och två i augusti.

Trädgårdstisdag: Tisdag 28 april, kl 20.00 i SVT1


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…