Annons
Annons


Snygga lättskötta blommor!

Än finns det möjligheter att njuta av blomsterprakt i lådor och urnor på balkong och uteplats. Här får du tio tips på vackra och lättskötta planteringar, som passar de flesta stilar och smaker.


Växter i kruka

Slideranka, petunia, blåkrage och daggsalvia. Tvåfärgat blodgräs tillsammans med chokladskära och rödbladig klöver. Foto: Blomsterlandet

Ampelviol, murgröna. Det enkla är ofta det vackraste. Skir ampelviol, viola hederacea, tillsammans med slingrande murgröna planterat i en låg zinkbalja.

Rosensenskära, krusbladig persilja, penningblad, rabarb- och tobaksplanta. Här samsas ätbart tillsammans med blommande skönheter i ljuva pasteller.

Annons

Röd basilika, dragon och krusbladig persilja. En härlig örtalåda fylld med doftande örter. Ett tips. Ställ den nära grillen!

Gilla Allas.se på Facebook

Fjärilslavendel, batat och brokbladig salvia. En plantering som trivs i soligt till halvsoligt läge. Fjärilslavendel och salvia planterade i en låg skål. Doftar underbart.

Blodgräs, chokladskära, rödbladig klöver. Fina kontraster. Blodgräset planterad tillsammans med chokladskära och rödbladig klöver.

Palettblad, stjärnöga och penningblad. Härlig plantering i mustiga toner. Fantastiska bladmönster i fin kontrast mot det gröna penningbladet.

Petunia, lyckoklöver, jordreva, och alunrot. En stilful plantering som blommar hela sommaren med riktig blomsterprakt.

Röd basilika, gräslök, krusbladig persilja och uppstammad stjärnöga. Uppstammade växter ger höjd till planteringen, bra som insynsskydd t.ex. ( byt till annan uppstammad växt om du önskar). Röd basilika, persilja och gräslök ger grönska och är dessutom ätbara.

Pelargon och olivträd. Pelargoner och små olivträd planterade tillsammans i terrakottakrukor. Mer medehavskänsla kan det knappast bli!

Daggsavia, slideranka och blåkrage.  Sober plantering där växterna går ton i ton. Sliderankan väver in bland växterna och skapar ett vildare intryck.

 

Tips för plantering i kruka

•   Välj en kruka med hål i botten, så att överflödsvatten kan rinna bort.

•   Använd jord som är lämpad för plantering i kruka, till exempel Blomsterlandets Yrkesodlarjord som innehåller långtidsverkande näring för rik blomning.

•   Fyll 1/4 av krukan med lecakulor.

•   Häll jord i krukan och gör en liten grop där plantan ska stå.

•   Ta av plastkrukan och plantera växten.

•   Fyll på med jord nästan ända upp till kanten.

•   Tryck till lätt med handen så att växterna står stadigt.

•   Vattna rejält!


(2)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…