Annons
Annons


Sockerkaka med topping


Sockerkaka med topping

Topping av färskost smaksatt med apelsin ger en extra kick.

ca 10 skivor
Tid: ca 50 min

125 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1/2 dl mjölk

Topping:
100 g naturell färskost av philadelphiatyp
2–3 msk florsocker
skal från 1 apelsin
pressad apelsinsaft
valfritt strössel

Annons

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda vaniljsocker, mjöl samt bakpulver och sikta i smeten under omrörning. Tillsätt salt och mjölk under omrörning.
2. Häll smeten i smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. Grädda kakan i 175° ca 30 min. Prova med sticka så kakan är torr.
3. Rör samman färskost och florsocker. Tillsätt apelsinskal och apelsinsaft, lite efter hand till önskad konsistens och smak. Vill du ha det sötare, tillsätt mera florsocker. Klicka det över kakan och strö över garnering.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell


(13)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…