Annons
Annons


Sanslöst mumsiga sockerkringlor!

Mjuka vaniljsmakande kringlor med socker på toppen! Här är receptet som räcker till hela 60 stycken. Blir det något över efter fikat är det bara att frysa och ta fram efter hand.


Ljuvliga sockerkringlor som räcker till många.

Ljuvliga sockerkringlor som räcker till många.

Sockerkringlor med vanilj

ca 60 st
Tid: ca 1 tim + 30 min

Deg:
1 1/4 pkt jäst
200 g margarin
6 dl mjölk
1 3/4 dl socker
1/2 tsk salt
1,9–2 liter vetemjöl, ca 1 150 g

Fyllning:
175 g smör
1/2 dl vaniljsocker med äkta vanilj
1/2 dl florsocker
ägg till pensling

Annons

Garnering:
smält smör till pensling
socker

1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält margarinet och tillsätt mjölken, låt allt bli fingerljummet ca 37°. Häll degvätskan över jästen och rör tills den har löst sig. Tillsätt socker, salt och vetemjöl lite efter hand och arbeta ihop tills det blir en smidig, mjuk deg. Jäs övertäckt till nästan dubbel storlek, ca 30 min.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Rör samman fyllningen. Dela degen och kavla ut varje del till 40×50 cm och bred på fyllningen. Vik ihop degen i tre delar och skär i remsor ca 1 1/2 cm breda.

3.  Snurra dem till kringlor, lägg dem på plåtar och jäs övertäckta i ca 30 min eller tills degen reser sig igen efter lätt tryck, ca 30 min.

4. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 250°, i 6–8 min. Frys in när de svalnat. Pensla dem med smält smör och doppa kringlorna i socker strax innan servering.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman


(83)
(36)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…