Annons
Annons


Sofiero bjuder till Trädgårdsfest

Det blir tre färgsprakande dagar när Sofieros Trädgårdsfest firar 20-årjubileum. Här möts trädgårdsälskare, experter och nybörjare  för att utbyta kunskap och inspireras av allt ifrån spektakulära till jordnära trädgårdsidéer.


Sofiero Stora trädgårdsfesten

En queer badhistoria – en av förra årets idéträdgårdar

Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero är ett av Sveriges populäraste trädgårdsevenemang. Här kan besökaren njuta av inspirerande trädgårdskonst i ett tjugotal idéträdgårdar och få tips och råd om trädgård och odling av årets experter.

Annons

Trädgårdsfantasten och festfixaren Micael Bindefeld dukar upp till sensommarfest och finns på plats i slottsparken under hela helgen för att prata om odling och trädgård.

Gilla Allas.se på Facebook

 

Gratis rådgivning

I kunskapstältet bjuds besökaren på gratis rådgivning från experter inom olika områden, och på Stallområdet blir det fokus på kreativt återbruk och otippade planteringsmaterial.

Med anledning av jubileet finns det i år även en Jubileumsscen, där programledaren Gunnel Carlson gör en djupdykning i Trädgårdsfestens och slottsträdgårdens historia.

 

Blomstrande kreationer

Idéträdgårdarna är en viktig ingrediens. Här skapar olika kreatörer trädgårdskonst på hög nivå för att ge besökarna inspiration till den egna trädgården. Bland årets idéträdgårdar finner vi bland annat tv-profilerna Peter Englander och John Taylor, Waldemarsudde, Millesgården och kronprinsessan Margaretas barndomshem Bagshot Park.

I Floral Couture Show visar den internationellt kända floristen Annette von Einem upp sina blomstrande kreationer på catwalken framför slottet.

Besök också den gemytliga marknaden där ett hundratal utställare säljer allt ifrån trädgårdstillbehör och blomsterlökar till närproducerade delikatesser.

Vad: Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero

Var: Sofiero slott och slottsträdgård, Helsingborg

När: 26–28 augusti 2016

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…