Annons
Annons


Sofiero öppnar för säsongen

På skärtorsdagen den 17 april slår Sofiero slott utanför Helsingborg upp grindarna för ännu en sommarsäsong. Det blir en utställning om fascinationen för kungligheter, sommar med citrus och inspiration, blomsterprakt och upplevelser av kungliga dimensioner.


Tulpaner i blom

Tulpaner i blom. Foto: Annika Anderberg Boman

Sofiero är en av Europas finaste slottsträdgårdar och en levande plats där besökaren kan ta del av kungligt inspirerade utställningar, konserter under bar himmel, ett besök med barnen i Barnens Sofiero, vackra trädgårdar med unika växtarter och utsikt över Öresund eller en härlig måltid i restaurangen.

Annons

Säsongen 2014 öppnar med vårfager trädgård där Orangeriet är förvandlat till Vårljus – Sofieros egen version av en italiensk renässansträdgård. Våren kommer att spira och blomma i rabatterna genom 30 000 vårlökar. Det som följer är en klassiker – Rhododendronblomningen. Tiotusentals färgsprakande plantor fyller raviner och rabatter med en förtrollande färg och doft.

Gilla Allas.se på Facebook

Kungligheter genom medialinsen – En utställning om fascination

Sofiero slott, interiör

Sofiero slott, interiör. Foto Vesna Vrabec

Nyheten för 2014 är en fotoutställning i de tidigare privata kungliga salongerna på Sofiero slott, ”Kungligheter genom medialinsen – en utställning om fascination”. Utställningen försöker belysa varför vi fascineras av kungligheter och är ett samarbete med 125-årsjubilerande Svensk Damtidning. Genom Svensk Damtidnings omfattande bild- och reportagearkiv ges besökaren möjlighet att betrakta kungligheter genom medialinsen i olika tider och på olika sätt. Varför fascineras vi av kungligheter? Hur kan en privat tilldragelse som ett bröllop bli något så offentligt att miljontals människor följer det via medierna?

När:  6 juni till 14 september.

Citrusinspiration, återskapad blomstergata och trädgårdsfest

Besökarna tas i år med på en lärande resa genom citrusväxternas värld, en värld skapad av Birgit Andersson från Citron & Timjan. Resan går sedan från citrus tillbaka i tiden och den norra delen av Kronprinsessan Margaretas blomstergata som blir återskapad och omgjord inspirerad av Kronprinsessans egna ritningar från 1910. Fram emot sensommaren blir det fest i vanlig ordning, Den stora trädgårdsfesten. Tre dagar fylls med inspiration, idéträdgårdar, trädgårdsexperter, trädgårdsmässa med försäljning, spektakulära installationer, mat och härlig stämning.

 


(1)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…