Annons
Annons


Sofiero öppnar för trädgårdsfest


Den stora trädgårdsfesten på Sofiero

Den årliga trädgårdsfesten på Sofiero öppnar på fredag den 29 augusti. Foto: Katarina Fagerström

Den stora trädgårdsfesten på Sofiero utanför Helsingborg är en grönskande klassiker som blommar upp år efter år. Den 29 augusti öppnar portarna och de är öppna hela helgen.

Precis som andra år möter besökaren inspirerande idéträdgårdar av skilda slag, trädgårdskreationer och experter.

Annons

Annika Malmgren, platschef på Sofiero, vill att besökaren får med sig idéer och trädgårdslust hem.

–Jag vill att både experter, entusiaster och totala nybörjare ska gå hem med tanken att ”det där ska jag testa hemma”, oavsett om man har en stor trädgård eller en liten balkong.

Gratis rådgivning

Årets trädgårdsfest innehåller en rad nyheter. Besökare kommer att kunna sätta upp sig på en lista för gratis trädgårdsdesignrådgivning, få professionell rådgivning om hur man odlar i kruka och tar in trädgården i hemmet och hur man kan använda så kallade intelligenta växter i betydligt många fler sammanhang än trädgårdsarbete.

Ett 20-tal idéträdgårdar kommer att byggas upp på allt från 15 till 250 kvm.

Besökare kommer bland annat att få se ett bidrag från kungliga Solliden.

Morisk trädgård

Vinnaren av tv:s ”Trädgårdskampen”, Tony Johansson, ska skapa en morisk trädgård. Det kommer finnas en medeltida klosterträdgård, en doftträdgård av trädgårdsjournalisten och författaren Christina Högard-Ihr, en miniträdgårdsrunda med åtta professionella trädgårdsdesigners, en trädgård med sten och vatten. Peter Englander från Apotekarens Trädgård skapar en egensinnig idéträdgård.

Vad är då nyckeln till en lyckad trädgårdsfest 2014, tycker Annika?

– Nyckeln är att potentiella besökare inser att trädgårdsfesten är både det lilla och det spektakulära. Att besökare oavsett förkunskaper om trädgård kan inspireras och lära sig av det som visas i parken.

Var: Sofiero utanför Helsingborg.

När: 29-31 augusti 2014.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…