Annons
Annons


Softengine från Finland: Vi har inte legat sömnlösa


Softengine tävlar för Finland

Bandet Softengine tävlar för Finland i Eurovision Song Contest i Köpenhamn, med låten ”Something Better”.

Namn: Topi (sångare i bandet)

Ålder: 20

Familj: Föräldrar, två bröder och en syster

Bor i: Seinäjoki, Finland

Vad kan du berätta om bidraget ni ska framföra?
Jag skulle beskriva det som en alternativ rocklåt med indie-influenser. Låten började som ett funk-jam och formades till den nuvarande formen genom olika experiment. Låten representerar vår musik väl, och är inte gjord med tanke på Eurovision Song Contest. Vårt mål med ”Something Better” är att nå så många lyssnare som möjligt och visa människor vår vision av musik och skapande konst.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Vem är ni som band?
Vi är Softengine från Seinäjoki i Finland. Vi har spelat ihop i tre år, och innan dess har vi spelat i många år i olika projekt. Vi har gjort ungefär fyrtio spelningar och varit med i många musiktävlingar. Senast deltog vi i UMK, en finsk tävling för ny musik, och den förde oss vidare till Eurovision Song Contest. Det var en spontan idé att vara med och vi trodde aldrig vi skulle vinna.

Hur förbereder ni er för Eurovision Song Contest?
Vi planerar att hålla framförandet enkelt, så vi har inte legat sömnlösa över att förbereda oss för tävlingen. Men naturligtvis har det varit mycket övande och planerande. Vi har till exempel övat in ett akustiskt framförande för några spelningar i Köpenhamn. Och jag har försökt att lära mig att prata engelska bättre.

Vad brukar ni göra precis innan ett framträdande?
Vi värmer upp och koncentrerar oss på spelningen. Vi går igenom framträdandet i våra huvud. Vi har inga meditationsritualer eller liknande, vi är rätt avslappnade.
Vilken tidigare vinnare av Eurovision Song Contest är din personliga favorit?
Loreen! Enkelt framträdande och en fantastisk sångerska och låt.


(0)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…